Osteopathie

Osteopathie is een holistische totaalvisie, waarbij lichaam en geest als een totaal pakket beschouwd worden. De osteopaat zal dan ook de drie verschillende systemen in het lichaam op een harmonieuze manier benaderen.

 

We onderscheiden drie pijlers:

de structurele of pariëtale systemen (spieren, botten, gewrichten), de organen en het craniale (schedel). Alle structuren en systemen in het lichaam zijn  met elkaar verbonden en hebben daardoor een niet te onderschatten invloed op elkaar en op het totale lichaam. Gebrek aan evenwicht in een van de structuren in het lichaam kan een ander systeem verstoren.

Zo kan een A-specifieke houding tot spierletsels leiden maar ook tot hernia’s. Ook kan een ongezonde levensstijl met een slecht voedingspatroon aan de basis liggen van klachten. Een onevenwicht van de schedelbotten kan leiden tot migraine of bij baby’s tot reflux.

 

De osteopate onderzoekt de oorzaak van uw klachten. Daartoe analyseert zij je klachten grondig,  maakt gebruik van  verschillende specifieke osteopatische onderzoeks- en

behandelmethodes om u zo adequaat

mogelijk te kunnen helpen.

 

Annick behaalde op 03/10/2003 haar Certificate in Osteopathy in BELSO. Voor meer info: www.belso.be